| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál kapribogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 8 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy serpenyőbe öntjük a bort, hozzáadjuk a kaprit és a citrom lereszelt héját és elforraljuk a levét. Felöntjük a húsalaplével, a felére beforraljuk, közben sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Ha beforrt belekeverjük a felkockázott vajat és ha elolvadt, a hússzeleteket visszatéve, átmelegítjük.