Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Saláták
(238 db)

Csirkés-currys dinnyesaláta

A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal ... tovább

Csirkesaláta maradékból

A megmaradt sült csirke és főtt burgonya felhasználásával finom könnyű vacsora készülhet. A kicsontozott csirkét és a burgonyát vágjuk kockára. A majonézből, a kefírből és a ketchupból keverjünk öntetet, tetszés szerint ... tovább

Cukkinisaláta kaporral

A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ... tovább

Ecetes salátalé

A hozzávalókat a só és a cukor oldódásáig keverjük, majd a salátafélékre öntjük. ... tovább
cimkékSaláták, Édes, Sós, Savanyú

Édes, joghurtos káposztasaláta

A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor ... tovább

Édes-csípős csirkeszárny bazsalikomos zöldsalátával

A mézből, a szójaszószból, az erős paprikakrémből és az olajból pácot keverünk. A sóval, borssal meghintett csirkeszárnyakat beleforgatjuk és néhányszor megkeverve, fél órát pihentetjük. Tepsibe tesszük a szárnyakat, a ... tovább

Édes-savanyú paprikaragu

A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább

Édes-savanyú rizssaláta

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Édesburgonyasaláta

A csicsókát vékonyra gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit habverővel krémesre keverjük, majd a csicsókával és a finomra metélt fűszerlevelekkel jól elkeverjük. Tálalás előtt egy órát hűtőben érleljük ... tovább