Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-savanyú rizssaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db kiwi 61 1 0.6 11.3 3.9 0
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalót óvatosan keverjük össze és citromgerezddel díszítve tálaljuk.
Ne tartsuk hűtőben, hogy ne legyen jéghideg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)