Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-currys dinnyesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre. Az olajba keverjük bele a curry port és a joghurtot. A kockára vágott hagymát, paprikát, dinnyét és a csirkemellet keverjük össze, majd forgassuk bele a joghurtos öntetet. Hűtsük be és a megpirított, majd durvára vágott dióval meghintve tálaljuk.
Pirítóst vagy pitát adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)