Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tejtermékek
(1154 db)

Mascarponés gyümölcstorta

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sóval és a sütőporral összeszitált lisztet hozzáadjuk. Finoman összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt aljú karimába öntjük. Készre sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. A ... tovább

Mascarponés, őszibarackos fagylalt

A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe ... tovább

Mascarponetorta

A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon ... tovább

Másnaposok hallevese

A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és ... tovább

Máté gyümölcstortája

A tortalapot csatos tortaformába tesszük. Megkenjük lekvárral, majd a pudingporon leírt módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Rákenjük a lekváros lapra. Ha kissé megdermedt, a felkarikázott banánnal kirakjuk. A piros tortazselét a ... tovább

Mátrai saláta

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük az almát, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, ananászt, a reszelt sajtot és a vékony csíkokra vágott sonkát. Tálalás előtt, belekeverjük, a laskára metélt ... tovább

Mazsolás kalács

A mazsolát leforrázzuk és negyed órát hagyjuk a vízben. A langyos tejbe kevés cukrot keverünk és az élesztőt felfuttatjuk benne. Összekeverjük a tészta hozzávalót, majd az olvasztott, de csak langyos vajjal hólyagosra dagasztjuk. ... tovább

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat. Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a ... tovább

Mediterrán paprikáskrumpli

A receptet a szükség szülte, ez volt, megcsináltuk belőle, finom lett. Az olajon átpároltuk a a finomra vágott hagymát. Rádobtuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket és kevés vízzel felöntve összeforraltuk. Hozzáadtuk a hajóba ... tovább

Medvehagymás frittata

Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább