Mascarponés, őszibarackos fagylalt
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 doboz
őszibarackbefőtt |
88 |
0.5 |
0.1 |
21.2 |
0 |
0 |
20 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
ízlés szerint
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe dobjuk a mascarpónéval és a tejszínnel együtt. Ízlés szerint édesítsük mézzel. Nagy fordulaton keverjük masszává, majd kanállal szaggassuk a baracklapokra. Azonnal tálaljuk.
Díszíthetjük tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)