Mascarponetorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
12,5 dkg
mézespuszedli |
357 |
7.2 |
4.5 |
71.5 |
2 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csomag
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
25 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
25 dkg
félzsíros tehéntúró |
500 |
0.2 |
55 |
0.4 |
0 |
0 |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2,5 dl
habtejszín |
284 |
15.5 |
23.7 |
1.9 |
0 |
77 |
3 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon kemény lesz, éppen elég neki a krém súlya. A krémhez habverővel keverjük össze a túrót és a mascarponét. Addig keverjük amíg a túró szemcséi már nem érezhetőek. A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a hideg, de nem kocsonyás zselatint. Keverjük össze a krémmel, forgassuk bele a cukrot és a fahéjat. A krémet simítsuk el a tortalapon és tegyük hideg helyre egy éjszakára. Másnap vegyük le a tortakarikát és díszítsük tejszínhabbal, szórjuk meg kakaóval. Jól mutat rajta néhány összetört habcsók is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)