| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz babapiskóta | 389 | 9.7 | 4.4 | 77.7 | 0 | 0 |
| 1 csomag tortazselé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| ízlés szerint banán | 105 | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 2 | 0 |
| ízlés szerint eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag habfixáló | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dl habtejszín | 284 | 15.5 | 23.7 | 1.9 | 0 | 77 |
| 2 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 6 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 6 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 6 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sóval és a sütőporral összeszitált lisztet hozzáadjuk. Finoman összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt aljú karimába öntjük. Készre sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük a cukorral, egy citrom levével. Hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és összeforgatjuk. A piskótát meglocsoljuk a másik citrom levével és rásimítjuk a krémet. Aki szeretne tehet bele gyümölcsöt. Néhány óráig hűtjük, tálalás előtt körberakjuk babapiskótával és gyümölcsökkel díszítjük, melyeket kenjünk le előírás szerint elkészített tortazselével. Rövid hűtés után tálaljuk.