Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mascarponés gyümölcstorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1 csomag tortazselé 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
ízlés szerint banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
ízlés szerint eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sóval és a sütőporral összeszitált lisztet hozzáadjuk. Finoman összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt aljú karimába öntjük. Készre sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük a cukorral, egy citrom levével. Hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és összeforgatjuk. A piskótát meglocsoljuk a másik citrom levével és rásimítjuk a krémet. Aki szeretne tehet bele gyümölcsöt. Néhány óráig hűtjük, tálalás előtt körberakjuk babapiskótával és gyümölcsökkel díszítjük, melyeket kenjünk le előírás szerint elkészített tortazselével. Rövid hűtés után tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)