2,5 dl forró víz
Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukrot és fűszereket elkeverjük a mézzel, a rummal, a reszelt ... tovább
A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán ... tovább
A zabpelyhet ledaráljuk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd elkeverjük a tejjel, a darált mákkal, a sütőporral és a zabpehellyel. Beleforgatjuk a csipetnyi sóval keményre vert tojásfehérjét és a kis darabokra vágott ... tovább
A lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és tejfölből tésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk tepsibe rakjuk és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük pici sóval és ha kemény a hab hozzáadjuk a vanília ... tovább
A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és ... tovább
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral ... tovább
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává a hozzávalókat, majd fóliába tekerve, hűtőben pihentessük egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd szaggassuk ki, tetszőleges formákkal. Kenjük le a kekszek tetejét felvert ... tovább
Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és ... tovább
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal ... tovább