Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mákos linzer

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Farsang, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg málnalekvár 259 0.5 0 63.3 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd szúrjuk ki, a linzerformával. A középen is kiszúrt tészták tetejét kenjük le tojással és szórjuk meg mákkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. A lekvárral ragasszuk össze a korongokat.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)