Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Angol szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Angol szelet
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
2 csomag ételszinezék 0 ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag szalalkáli 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krémhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Angol szelet
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleforgatjuk a tejbe kevert szalalkálit, a cukrot, a lisztet, végül a sóval habosra vert tojásfehérjét. Végül a tésztát 3 részre osztjuk, Egy-egy részbe belekeverjük a piros és a zöld ételfestéket. A három lapot sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 12-15 perc alatt, megsütjük.
A kihűlt lapokat a krémmel betöltjük, majd a sütemény tetejét a csokoládéval bevonjuk. Forró vízbe mártott késsel szeletelve kockára vágjuk.
A tészták színezékét ízlés szerin választjuk meg, esetleg különböző aromákat is használhatunk. Az én gusztusom szerint kakaópor és céklalé lenne a legjobb.



A krémhez
A tejben simára keverjük a lisztet, majd kevergetve, csomómentesre összefőzzük. Langyosra hűtjük és a többi hozzávalóval habosra keverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)