A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább
Körülbelül egyforma nagy fejeket válasszunk. Ha túl nagyok a gombafejek 2-3 percig főzzük őket elő, citromos, sós vízben. A gombákat megtisztítjuk és kitörjük belőlük a szárat. Egy kivajazott tepsibe tesszük őket, üregükkel ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrok, letakarom, és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, és hosszúkás téglalapot nyújtok belőle. Megszórom porcukor és kakaópor keverékével. Mi nem sajnáltuk belőle! Feltekerem, és 3 cm ... tovább
Az élesztőt fél liter langyos vízzel elkeverjük, majd, egy tojást hozzáadva, a többi hozzávalóval elkeverjük és összegyúrjuk. Bő óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd ... tovább
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha ... tovább
A csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A kápiát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a tojást, a kellő mennyiségű sóval és borssal. Egy tepsit olajjal ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a ... tovább
A csukát megtisztítjuk és kifilézzük, a fejéből, csontjából, az egyik fej hagymából, a paprikából, a paradicsomból és egy gerezd fokhagymából, liternyi vízzel alaplevet főzünk. A végén áttörjük és leszűrjük. A szalonnát ... tovább
A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízben feltesszük főni. Fél óra főzés után mellétesszük a nyers csülköt is. Kb egy óra alatt elkészül. Közben a félfőre vágott hagymát, a néhány vágással ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben puhára főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A főzővíz tetejéről a zsírt lekanalazzuk és átsütjük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott ... tovább