Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúróval töltött gombafejek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
40 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Körülbelül egyforma nagy fejeket válasszunk. Ha túl nagyok a gombafejek 2-3 percig főzzük őket elő, citromos, sós vízben. A gombákat megtisztítjuk és kitörjük belőlük a szárat. Egy kivajazott tepsibe tesszük őket, üregükkel felfelé, belsejüket kissé megborsozzuk. A szárakat feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj felét, megpirítjuk a gombaszárakat, majd belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük kakukkfűvel, ha kihűlt összekeverjük a sajttal, és a gombák üregébe púpozzuk a masszát. Megszórjuk zsemlemorzsával, a tetejére daraboljuk a maradék vajat, gondolatnyi vizet öntünk alá, majd 175 fokos sütőben, felső lángnál 15 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)