Juhtúróval töltött gombafejek
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
20 dkg
juhtúró |
283 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
12 |
40 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Körülbelül egyforma nagy fejeket válasszunk. Ha túl nagyok a gombafejek 2-3 percig főzzük őket elő, citromos, sós vízben. A gombákat megtisztítjuk és kitörjük belőlük a szárat. Egy kivajazott tepsibe tesszük őket, üregükkel felfelé, belsejüket kissé megborsozzuk. A szárakat feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj felét, megpirítjuk a gombaszárakat, majd belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük kakukkfűvel, ha kihűlt összekeverjük a sajttal, és a gombák üregébe púpozzuk a masszát. Megszórjuk zsemlemorzsával, a tetejére daraboljuk a maradék vajat, gondolatnyi vizet öntünk alá, majd 175 fokos sütőben, felső lángnál 15 percig sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)