Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tejtermékek
(1154 db)

Amerikai fánk, donut

A langyos tejbe keverjük az élesztőt, egy kanál cukorral, megszórjuk némi liszttel és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a meglangyosított vajjal és a tészta többi hozzávalóival sima tésztává dolgozzuk össze és kb. egy órát ... tovább

Amerikai krémes

A tojássárgáját elkeverjük 10 evőkanál vízzel a cukorral, és az olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporra, a csipet sóval és a kakaóval összeszitált lisztet. A masszát nagy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. ... tovább

Amerikai marhaegytál

A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 ... tovább

Amerikai palacsinta

A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis ... tovább

Ananász-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Ananászos csirketekercs

A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe ... tovább

Ananászos sertéskaraj

A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben ... tovább

Ananászos sertéstarja diszkoszban

A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ... tovább

Ananászos-csokoládés muffin

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt és a ... tovább

Anatóliai birkanyárs

A birkahúst vágjuk kockára, majd szórjuk meg borssal és sóval. Forgassuk át a lereszelt hagymával és hagyjuk állni egy órát. Húzzuk, beáztatott bambusznyársra, majd, forró parázs felett, süssük, forgatva, nyolc percig. A mentát, ... tovább