A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább
Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább
A száraz hozzávalókat tálban összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a felolvasztott, de csak langyos vajat és a tejet. A masszából evőkanállal halmokat rakunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a tenyerünkkel kissé ellapítjuk ... tovább
Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy ... tovább
A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával ... tovább
A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé ... tovább
Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a ... tovább
A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. ... tovább
Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. A tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük sütőkeretbe. A ... tovább