Áfonyás túrótorta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 15 dkg
áfonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 kávéskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
| 25 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| 20 dkg
krémsajt |
349 |
25.2 |
26.6 |
1.7 |
0 |
68 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 evőkanál
zabpehely |
295 |
8.8 |
1.7 |
60.7 |
13.8 |
0 |
| 12 dkg
keksz (édes) |
449 |
8.2 |
11 |
78.8 |
3.4 |
0 |
| 6 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a túróval és citrom lereszelt héjával. A tojásfehérjét a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez és beleforgatjuk az áfonyát. A krémet a morzsaalapra öntjük és előmelegített sütőben, 160 fokon 30 percig, majd 140 fokon letakarva további egy óráig sütjük. Az elzárt sütőben 30 percig pihentetjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)