Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Húsvét, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg erdei gyümölcs 0 ? ? ? ? ?
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 tábla fehér csokoládé ? ? ? ? ? ?
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. Az utolsó negyed órára érdemes a tetejét sütőpapírral letakarni. Hagyjuk a sütőajtóban 10 percig pihenni, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt vágjuk három lapra.
Közben készítsük el a krémet. A tejszínt verjük a habfixálóval keményre, majd forgassuk bele a mascarponét, a reszelt csokoládét és a mézet. A krémmel két lapot vastagon kenjünk meg, majd szórjuk rá a gyümölcsök egy-egy harmadát és gyengéden nyomkodjuk be. Tegyük a két lapot egymásra, majd borítsuk be a harmadik lappal. A krém maradékával kenjük be a torta tetejét és oldalát, majd díszítsük a félretett gyümölccsel.
Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)