Erdei gyümölcsös csokoládétorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
erdei gyümölcs |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 csomag
habfixáló |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 tábla
fehér csokoládé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 doboz
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
6 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. Az utolsó negyed órára érdemes a tetejét sütőpapírral letakarni. Hagyjuk a sütőajtóban 10 percig pihenni, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt vágjuk három lapra.
Közben készítsük el a krémet. A tejszínt verjük a habfixálóval keményre, majd forgassuk bele a mascarponét, a reszelt csokoládét és a mézet. A krémmel két lapot vastagon kenjünk meg, majd szórjuk rá a gyümölcsök egy-egy harmadát és gyengéden nyomkodjuk be. Tegyük a két lapot egymásra, majd borítsuk be a harmadik lappal. A krém maradékával kenjük be a torta tetejét és oldalát, majd díszítsük a félretett gyümölccsel.
Jól behűtve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)