Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, ... tovább
A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább
A süllőfiléket sózom, borsozom és citromlével megcsepegtetem, amíg a burgonya készül állni hagyom.
A burgonyát hájában megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Vastagon kivajazott tepsibe terítem, rétegenként sózva, borsozva. ... tovább
A felhevített vajban, a lisztet megpezsgetjük, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket. Megkeverjük és ahogy illata lesz, felöntjük 1 l vízzel vagy húslével, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, ... tovább
A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze és a vajon kicsit pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró levesbe a tejszínt. Forraljuk fel ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba ... tovább
A csirkecombokat a sóval, borssal és a rozmaringgal beszórjuk, majd az olajjal bekenjük. Tepsibe tesszük és mellészórjuk a félfőre vágott hagymát és a kis kockára vágott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, majd fóliával szorosan ... tovább
A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket félbe vágjuk és bekenjük a fűszeres vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a bort aláöntve a remoska edénybe tesszük. Egy órát pároljuk, negyed óránként a ... tovább