Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Firenzei csirketekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk.
A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk.
A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ráreszeljük a feta sajtot, majd feltekerve baconszeletekbe burkoljuk, szükség esetén megtűzzük.
Olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, fél óra alatt pirosra sütjük.
Tojásos sült rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)