Firenzei csirketekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk. A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk. A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ráreszeljük a feta sajtot, majd feltekerve baconszeletekbe burkoljuk, szükség esetén megtűzzük. Olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, fél óra alatt pirosra sütjük. Tojásos sült rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||