Firenzei csirketekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk.
A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk.
A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ráreszeljük a feta sajtot, majd feltekerve baconszeletekbe burkoljuk, szükség esetén megtűzzük.
Olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, fél óra alatt pirosra sütjük.
Tojásos sült rizzsel tálaljuk.