Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Zöldség, Hideg téli napokra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze és a vajon kicsit pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró levesbe a tejszínt. Forraljuk fel újból, majd tálalásig tartsuk melegen. Pirított zsemlekockát vagy néhány sajtos pirítóst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)