Fogasfilé tepsis burgonyával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A süllőfiléket sózom, borsozom és citromlével megcsepegtetem, amíg a burgonya készül állni hagyom.
A burgonyát hájában megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Vastagon kivajazott tepsibe terítem, rétegenként sózva, borsozva. A tetejére vajat darabolok és 175 fokra előmelegített sütőben sütöm fél órát, amíg szép színt kap a teteje. Ekkor a tetejére fektetem a halfiléket, melyeket meglocsolok olvasztott vajjal és 8 percre visszateszem, a közben 200 fokra hevített sütőbe.
Citromgerezdekkel díszítve tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)