Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Zsályás-gombás pulykatokány

A felkockázott bacont zsírjára sütjük, majd a finoma vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve ... tovább

Zsázsás zöldsaláta

Az ecetből, a szójaszószból, zúzott fokhagymából és az olajból, sóval és borssal ízesítve készítsünk öntetet, majd daraboljuk bele, a meghámozott őszibarackot, a többi apró kockára vágott alapanyagot, a levágott zsázsát és ... tovább

Zsírban abált szalonna

A zsírt edénybe tesszük és kis lángon felmelegítjük, majd a szalonnát beletesszük és fél óra alatt megabáljuk. Ne süljön, csak párolódjon, 120-140 foknál ne legyen melegebb a zsír. Csinálhatjuk sütőben is, lefedett ... tovább

Zsírégető káposztalevesleves

A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, ... tovább

Zsúrkenyér

A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a ... tovább

Zúzás zöldsaláta

Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább