Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-fehérboros karaj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál metélőzeller ? ? ? ? ? ?
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 maréknyi fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kivert karajt sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. Az olajban kissé elősütjük. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőzsiradékot tepsibe öntjük és a zöldségeket beleszórjuk. Ezeket is sózzuk, borsozzuk. Ráterítjük a hússzeleteket és a bort aláöntjük, majd fóliával szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve még tíz percig pirítjuk.
Nagyétkűek párolt rizzsel fogyasszák.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)