Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Bőrében sült, göngyölt sertéslapocka, avagy porchetta

Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket ... tovább

Borjú pástétom

A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább

Borjúcomb tonhalmártással

Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk. Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a ... tovább

Borjúcsorba

Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett. Egy ... tovább

Borjúragu vajaskosárkában

A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt. Hagyjuk ... tovább

Borjúrolád paradicsommártással

A húst felszeleteljük, majd fólia alatt kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal meghintjük. A szeletelt bacont egymás mellé fektetjük és a hússzeleteket ráhelyezve, roláddá tekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk és ... tovább

Borjútekercs májjal töltve

Az olaj felében megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott májat és a finomra vágott fűszereket. Ha zsírjára sült félre tesszük. Belekeverjük a sajtot, majd a gyengéden kivert ... tovább

Boros káposztasaláta

A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a ... tovább

Boros libapecsenye

A libahúst sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon, mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékon megpirítjuk a felkockázott zöldségeket és a gombát. Felöntjük a borral, a libahúst ... tovább

Bőrös malaccomb szeletben sütve

A malaccombot, a csontjára merőlegesen, kétujjnyi vastagra, szeleteltessük fel a hentessel. A fűszereket, mozsárban törjük össze és ezzel szórjuk meg, bőven, a húsok mindkét oldalát. A hússzeleteket a felhevített zsírban süssük ... tovább