Borjúrolád paradicsommártással
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
csipet
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 doboz
hámozottparadicsom-konzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
60 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst felszeleteljük, majd fólia alatt kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal meghintjük. A szeletelt bacont egymás mellé fektetjük és a hússzeleteket ráhelyezve, roláddá tekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk és bambuszpálcával megtűzzük. A felhevített olajon a roládok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a bor felét aláöntve, fedő alatt, kislángon puhára pároljuk, ha megpuhult zsírjára sütjük és a szeleteket kivéve, melegen tartjuk. A paradicsomot leszürjük és kézzel szétnyomjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
Serpenyőt ismét felhevítve, megpirítjuk a hagymát, ha megpirult rádobjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele bazsalikomot és csipetnyi cukrot, majd ráöntve a maradék bort, kevergetve, főzzük mártás sűrűségűre. ízlés szerint tehetünk bele citromlét és ha szükséges még fűszerezzük.
A húsroládokat előmelegített tálra tesszük, a mártással leöntjük, bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel tálaljuk.
Főtt szélesmetélt a hozzáillő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)