Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Patisszonkosár

A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony ... tovább

Pékleves

A kenyérből négy, vékony szeletet vágunk és félre tesszük. A többit kockára vágva, langyos sütőben kiszárítjuk. Leöntjük a húsalaplével, ha van válasszunk sonkalét és tegyük tíz percre pihenni. Közben a vajon pároljuk meg a ... tovább

Pelmenyi

A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk ... tovább

Penne arrabiata csirkemellel

A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, ... tovább

Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva

A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással

Melegítsük fel a vajat és az olajat. Kis lángon pároljuk át rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és a narancs lereszelt héját. Összepárolva dobjuk rá a kis kockára vágott burgonyát. Ha a ... tovább

Perzsa lencseleves

A felforrósított olajban a lereszelt zöldségeket megpirítjuk. megfűszerezzük, majd a lencsét hozzáadva, liternyi vízzel felöntjük. Puhára főzzük és botmixerrel összetörjük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük. ... tovább

Petőfi rostélyos

A szalonnát apró kockára vágom, majd kis lángon, zsírjára sütöm. A pörcöt, beáztatott római tálba szórom. A sózott, borsozott húst, a zsiradékban fehéredésig sütöm, majd a szalonna pörcre fektetem. A sütőzsiradékban ... tovább

Petrezselymes burgonya

A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra ... tovább

Petrezselymes csicsóka

A héjában, sós vízben, megfőzzük a csicsókát, megtisztítva felszeleteljük és a felforrósított vajra dobjuk, megsózzuk, apróra vágott zöldpetrezselymet és csombort szórunk rá. ... tovább