Párolt zöldségek pikáns szójaszósszal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 evőkanál
földimogyoró olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
cukorborsó |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A brokkolit rózsáira bontjuk, az édesköményt csíkokra vágjuk és a cukorborsóval együtt elterítjük a bambuszpárolóban. Forrásban lévő víz fölé tesszük és 5-6 perc alatt roppanósra pároljuk. Közben a mogyoróolajban aranybarnára sütjük a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A lángról levéve, hozzáadjuk a szójaszószt. A hagymás keveréket a zöldségekkel, óvatosan, összeforgatjuk. Frissiben tálaljuk.
Adhatjuk köretként, de önmagában párolt rizzsel is megállja a helyét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)