Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt savanyúkáposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)