Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Párolt fehér káposzta

A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább

Párolt kelbimbó fenyőmaggal

A fenyőmagot szárazon megpirítjuk és félretesszük. A kelbimbót felnegyedeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajon átsütjük a zöldségeket, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült átkeverjük a ... tovább

Párolt lilakáposzta

A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és ... tovább

Párolt marhaszelet

A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább

Párolt nyúl olajbogyóval és borral

Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük ... tovább

Párolt okra

A megmosott zsenge okrát, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, sózzuk, majd fél órát főzzük. Lecsepegtetve átforgatjuk a vajon, ízesítjük az ecettel és a borssal. Szárazabb húsok mellé köretként fogyasztjuk. ... tovább

Párolt répa petrezselyemmel

A répát megtisztítjuk és uborkagyalun leszeljük. A felhevített vajon, sóval, borssal ízesítve, a citrom lereszelt héjával megpároljuk. Közben a citrom kicsavart levével ízesítjük. Ha megpuhult, a finomra vágott petrezselymet ... tovább

Párolt rizs paprikával

A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát ... tovább

Párolt sárgarépasaláta

Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az ... tovább

Párolt savanyúkáposzta

A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. ... tovább