Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Feketebabos rizs tortillában

A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült ... tovább

Férfitorta savanyúkáposztával

A csülköt, kiáztatva, puhára főzzük, majd, ha kihűlt, kis kockára vágjuk. A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük és a vöröshagymát, majd a káposztát, a fűszerekkel, puhára pároljuk rajta. Ezt is hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Fetás-olivás muffin

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, végül belekeverjük a kockára vágott fetasajtot és a feldarabolt olívabogyót. A papirkapszlit beletesszük a muffinsütőbe és kétharmadig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Fetával töltött csirke

A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és ... tovább

Fettuccine Alfredo

Olvasszunk meg a vajat egy kis serpenyőben. Majd adjuk hozzá a krémsajtot. Ha a krémsajt megolvadt, adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Lassú tűzön főzzük 10 percig. Leszedve a tűzről ... tovább

Firenzei crostini borjúléppel

A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és ... tovább

Firenzei göngyölt hátszín

A hátszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Gyengéden kiverjük és mindkét oldalát sóval, borssal meghintjük. A zöldfűszereket, és a háromféle hagymát finomra vagdaljuk. A sajtot ... tovább

Firenzei lepény

A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább

Focaccia

A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ... tovább

Fóliában sült diós csirkemell

A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be ... tovább