Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fejtettbab leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Főtt, Bogrács, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés levessel csomómentesre keverjük és a levessel összeforraljuk. Tálalás előtt a hagymákat dobjuk ki.
Nyáron hidegen is tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)