A húsféléket kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük, majd a zsiradékon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát. Az alatta képződött zsiradékból evőkanálnyit a ... tovább
Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk.
A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr ... tovább
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró ... tovább
Ez nem recept, csak egy kedves ötlet, a gyerekek büféasztalára. A keménytojások egy részét félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk, majd a képen látható módon, kaliforniai paprika csíkokkal és szemesborssal díszitjük ... tovább
5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót.
Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká ... tovább
A salátaleveleket tálra terítjük. A tenger hullámaihoz a tartárt az ételfestékkel elkeverve a salátára simítjuk. A félbevágott keménytojásokat, az átlósan elfelezett sajtszeletekkel, fogpiszkáló segítségével feldíszítjük. ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és villával összetörjük. A finomra vágott hagymával, a vajjal, a tejföllel és a mustárral, ízlés szerint sózva, borsozva habosra keverjük.
Pirított barnakenyérrel és ... tovább
A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább