Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepsiben sült kenyérpuding

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Előételek, Buli, Rakott, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsféléket kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük, majd a zsiradékon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát. Az alatta képződött zsiradékból evőkanálnyit a tepsibe öntünk. A szikkadt kenyérből vágott kockákat beleforgatjuk és elterítjük. A hagymás zsírt a tejföllel, a tojásokkal és a pörcökkel elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd a kenyérkockákra öntjük. A reszelt sajttal bőven megszórva, 175 fokos sütőben, 20 percig sütjük.
Kockára vágva, friss paradicsommal és paprikával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)