A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, ... tovább
A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. ... tovább
A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig ... tovább
A csukát megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát centiméteres távolságban bevagdossuk és a résekbe szeletelt baconszalonnát teszünk. A vaj felével kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék ... tovább
A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, ... tovább
A halalaplevet a borral és a vegyeszöldséggel összeforraljuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük. Sóval, borssal felforraljuk.Tálaláskor a haldarabokat és a tenger gyümölcseit fémkanállal felfőzzük a lében. Leszűrjük és ... tovább
A halat a hagymafélékkel kétszer ledaráljuk, megfűszerezzük, belekeverjük a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Kis diónyi gombócokká alakítjuk és a maradék zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban ... tovább
A halat, ha szükséges, lebőrözzük és kiszálkázzuk, majd késsel apróra vagdaljuk. Ne daráljuk, ha lehet. A zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Ha hígnak érezzük, kevés morzsát , ha sűrűnek, némi ... tovább
A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, ... tovább
A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.
Jól behűtve tálaljuk, pirított barnakenyérrel. ... tovább