Halkocsonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
harcsa |
82 |
15.8 |
2 |
0.2 |
0 |
80 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
halaprólék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
keszeg |
117 |
16.6 |
5.5 |
0.2 |
0 |
89 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, nagy lángon forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd vászonkendőn átszűrjük. A lében negyed órát, csendes tűzön főzzük meg a filéket, harcsa helyett használhatunk bármilyen szálkamentes halat. A halat tegyük tányérokba és hagyjuk hűlni. A levet hagyjuk forrni és időnként cseppentsük hideg tálra és, ha megdermed, szűrjük a filékre. Ha megkocsonyásodott, tálaljuk.
Citrom, majonéz és friss kenyér illik hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)