Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halkocsonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Böjt, Karácsony, Főtt, Sós, Hideg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 kg halaprólék 0 ? ? ? ? ?
1 kg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, nagy lángon forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd vászonkendőn átszűrjük. A lében negyed órát, csendes tűzön főzzük meg a filéket, harcsa helyett használhatunk bármilyen szálkamentes halat. A halat tegyük tányérokba és hagyjuk hűlni. A levet hagyjuk forrni és időnként cseppentsük hideg tálra és, ha megdermed, szűrjük a filékre. Ha megkocsonyásodott, tálaljuk.
Citrom, majonéz és friss kenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)