Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halfondü (boros)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ó ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg tengeri sügér ? ? ? ? ? ?
10 dkg királyrák 56 11 0.6 1 0 200
10 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halalaplevet a borral és a vegyeszöldséggel összeforraljuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük. Sóval, borssal felforraljuk.Tálaláskor a haldarabokat és a tenger gyümölcseit fémkanállal felfőzzük a lében. Leszűrjük és többféle mártással tálaljuk. Kenyérféléket és salátát kínáljunk mellé.
A levet végül hallevesként adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)