Halas rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
hekk |
89 |
20.2 |
0.9 |
0 |
0 |
40 |
4 db
füstölt makrélafilé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2,5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
12,5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
kevés
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, azután hagyjuk kihűlni. A hekk esetleges szálkáit eltávolítjuk, botmixerrel pürésítjük és 3 tojással a tésztamasszába keverjük. A tésztalapoz kinyújtjuk és a tésztamassza felét a középső harmadára kenjük, megszórjuk vágott petrezselyemmel, ráterítjük a kiszálkázott makrélákat. Ismét petrezselyem és tésztamassza következik. A tésztát ráhajtjuk, a végeit aláhajtjuk és tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással lekenjük és a nyújtásnál levágott tésztadarabokkal díszítjük, ezeket is lekenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Csak langyosan szeleteljük fel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)