Halas rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tojás, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, azután hagyjuk kihűlni. A hekk esetleges szálkáit eltávolítjuk, botmixerrel pürésítjük és 3 tojással a tésztamasszába keverjük. A tésztalapoz kinyújtjuk és a tésztamassza felét a középső harmadára kenjük, megszórjuk vágott petrezselyemmel, ráterítjük a kiszálkázott makrélákat. Ismét petrezselyem és tésztamassza következik. A tésztát ráhajtjuk, a végeit aláhajtjuk és tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással lekenjük és a nyújtásnál levágott tésztadarabokkal díszítjük, ezeket is lekenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Csak langyosan szeleteljük fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||