Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hal pikáns mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg csuka 82 18.4 0.9 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál reszelt torma ? ? ? ? ? ?
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csukát megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát centiméteres távolságban bevagdossuk és a résekbe szeletelt baconszalonnát teszünk. A vaj felével kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a reszelt tormát, a halra öntjük, meglocsoljuk a tejföllel és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)