Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagyományos sült keszeg

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig forgatjuk, amíg a halakat mindenütt bevonja a lisztes keverék. A parázs fölé helyezett serpenyőben, felhevített olajban, a halak mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetve, friss kenyérrel tálaljuk. A nagyobb halakat fokhagymás olajjal megkenve, közvetlenül a grillrácson is megsüthetjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)