A hozzávalókat késsel finomra aprítjuk, majd összeforgatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és annyi majonézt keverjünk bele, hogy összeáljon.
Tálra tesszük, citromgerezdekkel körberakjuk és pirított barnakenyérrel tálaljuk. ... tovább
Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, ... tovább
A finomra aprított vöröshagymát 2 evőkanál olajon megpárolom, rádobom a vékony szeletekre vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütöm. Ha kész belekeverem a csíkokra vágott sonkát és a felmetélt zöldpetrezselymet. Olajjal ... tovább
A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább
A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A ... tovább
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig ... tovább
A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és ... tovább
A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd ... tovább
A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a ... tovább
A tonhalat csepegtessük le, majd villával szedjük darabokra, a babkonzerv levét öntsük le és öblítsük át. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát metéljük finomra. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval, ... tovább