Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marinált hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Macskajajra, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Bundázott , Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig főzzük, majd, a tűzről levéve, belekeverjük az ecetet és forrón a halra öntjük. Ha kihűlt, lefedve 2 napra a hűtőbe tesszük. Ez idő alatt, az ecet szinte megeszi az apró szálkákat.
Maradék rántott hal felhasználására is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)