Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Hústalan feltétek
(93 db)

Lyoni hagymakarikák

A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig ... tovább

Mac and cheese

A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 ... tovább

Mangoldos rántotta

A leszárazott és megmosott mangoldot, egy evőkanál olajon megpároljuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lecsepegtetve, félretesszük. A többi olajon, a sóval és borssal felvert tojásból rántottát sütünk. ... tovább

Mangoldos spagetti

Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, ... tovább

Medvehagymás frittata

Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább

Mustáros tojáspaprikás

A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk gerezdekre. A forró olajban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Szórjuk meg a paprikával. Öntsük fel kevéske vízzel és ... tovább

Padlizsán cajun rákmártással

A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább

Padlizsán chutney

A padlizsánt, héjastól, vágjuk kockára és besózva hagyjuk állni tíz percig, majd öblítsük és csepegtessük le. A felhevített olajban pattogtassuk ki a mustár- és édesköménymagot. Keverjük bele a finomra vágott hagymát és ... tovább

Padlizsánnal töltött gomba

Nagy fejű gombákat válasszunk, majd a tönkjét kitörve, a fejeket sós, citromos vízben egy percig főzzük. lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A padlizsánt forró sütőben, egyszer megfordítva süssük 30 percig. Papírral letakarva hagyjuk ... tovább

Paprikatokány

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a ... tovább