Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mangoldos spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, összeforgatjuk a sült szalonnával és, az időközben, al dentére főzött tésztával. A tányéron bőven megszórjuk reszelt parmezánnal. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna és a parmezán is sós.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)