Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mangoldos rántotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető, Tojás, Zöldség, Sós, Meleg, Rakott, Sült, Párolt, Böjt, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Hústalan feltétek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárazott és megmosott mangoldot, egy evőkanál olajon megpároljuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lecsepegtetve, félretesszük. A többi olajon, a sóval és borssal felvert tojásból rántottát sütünk. A mangoldot ráterítjük, majd a reszelt sajtokkal meghintve tálaljuk. Ízlés szerint, a sajtot rá is piríthatjuk a tetejére.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)