Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Korhelyleves maradék húslevesből

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát. Belekeverjük a fűszereket és felöntve a leves levével, puhára főzzük. Hozzákeverjük ... tovább

Korianderes kagylóleves

A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt ... tovább

Körömpörkölt

A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább

Kőrösi korhely halászlé

Elkészítés módja: Alaplé: két liter vízben főzöm a vegyes halat, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, a negyedbe vágott burgonyát, csípős házi darált paprikát, ... tovább

Krampampuli

Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt. Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk. A tál ... tovább

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a ... tovább

Krémsajtos burgonyafőzelék

A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a ... tovább

Kreol báránycomb

A hagymákat vágjuk finomra és keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük a lezsírozott. lehártyázott báránycombot egy nagy sütőzacskóba, öntsük rá a páclevet és zárjuk le a zacskót. Néhányszor megforgatva egy éjszakán át ... tovább

Kreol csirkeszárny

A csirkeszárnyat vágjuk három darabra, a véget tegyük el mélyhűtőbe, leveshez. A többit sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, több részletben, süssük meg. Lecsepegtetve tegyük félre. A sütőolajba keverjük bele a többi ... tovább

Kreol harcsa rákmártással

A harcsafiléket tálba rakjuk és az íróval leöntjük. Fóliával lefedve, egy éjszakára, hűtőbe tesszük. A kétféle lisztet két evőkanál kreol halfűszerkeverékkel összeforgatjuk. A lecsepegtetett halfiléket a lisztkeverékbe ... tovább