Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Jambalaya

A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük. A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább

Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával

Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább

Jansson megkísértése

A burgonyát és a hagymát szeleteljük fel uborkagyalun, majd rétegezzük kivajazott tepsibe, rétegenként sózzuk, borsozzuk meg. A sóval óvatosan, mert a szardella is sós. A szardellafilét villával törjük össze és keverjük a ... tovább

Joghurtban pácolt csirkemell diszkoszban

A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony ... tovább

Joghurtos csirkemell sütőben

A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a ... tovább

Joghurtos cukkíni

A cukkínit vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk gyufaszálnyi darabokra. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát. Dobjuk rá a cukkínit, ízesítsük a lime kicsavart levével, lereszelt héjával, a zúzott ... tovább

Joghurtos lángos

Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk! Kb. a háromszorosára dagad! Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni ... tovább

Joghurtos-sajtos sertésjava

A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a ... tovább

Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve

A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé ... tovább