Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Aszaltszilvás pároltrizs

Az aszalt szilvát (lehetőleg magozottat vegyünk, egy éjszakára, hideg vízben megáztatjuk, majd elnegyedeljük . A rizst, a borsozott olajon megfuttatjuk, majd felöntjük térfogatának megfelelően, kétszer annyi vízzel, melyben ... tovább

Az árpagyöngy avagy gersli

A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő. A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és ... tovább

Ázsiai narancsos chilis csirke

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a ... tovább

Babapiskóta krémes

Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább

Babgulyás dupla babbbal

A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább

Babgulyás füstölt csülökkel

Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és ... tovább

Babos tarja currys árpagyönggyel

A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Babos, csirkemelles tészta

A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább

Babos-gombás-virslis töltött tök

A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább

Babos-paradicsomos fusili kolbásszal

Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük ... tovább