Aszaltszilvás pároltrizs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
10 dkg
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az aszalt szilvát (lehetőleg magozottat vegyünk, egy éjszakára, hideg vízben megáztatjuk, majd elnegyedeljük .
A rizst, a borsozott olajon megfuttatjuk, majd
felöntjük térfogatának megfelelően, kétszer annyi vízzel, melyben feloldottuk a leveskockát, hozzáadjuk a szilvadarabokat és a megroppantott fokhagymagerezdeket (ezeket a főzés végén dobjuk ki), kis lángon főzzük. Amikor a rizs tetején már nem látható víz, a fedő és az edény közé, összehajtott konyharuhát téve, a lángot lekapcsolva negyed órát pihenni hagyjuk. A vajjal átforgatva merőkanálba nyomkodjuk, kiborítva, a tetejét szilvaszemmel díszítve látványosan tálalható.
Natúrszelet és sültcsirke mellé való köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)